Gravidfotografering under senhöst | Information och Tips

Hur fungerar det att ha en gravidfotografering under senhöst? Många tror att det endast är sommaren som är en bra årstid att fota vid, men jag är här för att berätta för dig att så inte är fallet. Senhöst är en fantastisk tid att fota vid. Kan definitivt påstå att det är en av de finaste årstiderna då jag älskar de beiga färgerna.

Tider och Ljus

Det som skiljer sig mest under den här perioden är ljuset under dagen. Plötsligt är dagarna mycket kortare och man måste anpassa sig efter det. En fotografering sker ungefärligt mellan 10.00-14.00 för att få bra ljus. Detta gör att helgtiderna är färre då mindre personer har möjlighet att fotas under vardagar.

Gravidfotografering Stockholm
gravidfotografering i Stockholm

Plats

Många platser är magiska under den här årstiden. Allt torrt gräs gör sig magiskt med sin beiga färg och desamma med de bruna stammarna. Man kan med fördel välja ett öppet fält om det är skugga för att få fint och jämt ljus. Tittar solen fram behöver man hitta en plats där man kan få lite träd som täcker en del av solen för att den inte ska bli för skarp. Utkanten av en skog är ett toppenställe.

Kläder

En gravidfotografering under senhöst kan vara lite kyligare då graderna sjunker. Som gravid får du möjlighet att låna klänningar av mig, dessutom tar jag med mig värmekudde som du får klistra på kroppen för att få lite extra värme om du behöver. Som partner ber jag alltid om att ni kör lager på lager, kanske till och med underställ under. Så håller ni värmen men ser inte så överklädda ut i jämförelse med den gravida. Detta blir kanon!

Men hos mig får ni som par röra på er ganska mycket, så det gör att ni håller er varma trots att det är kyligare ute. Som singel gravid så blir det lite mer stillsammare fotografering, men som gravid är ni ofta lite varmare i kroppen från start.

Men vi ser såklart också till att pausa med jacka om ni känner er frusna.

Läs mer om en gravidfotografering hos mig här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige