Vad ska man tänka på när man väljer fotograf till bröllopet?

Nu när du är mitt i planeringen av bröllopet kommer vi till en av de viktigaste frågorna. Vilken fotograf ska du välja? Bilderna ska ni leva med för resten av livet, så att välja rätt är stort. Så vilka frågor ska man ställa sig själv och även fotografen innan man bestämmer sig för vem som är bäst att boka? Det är viktigt att hålla koll på detta innan du bokar fotograf till bröllopet.

fotograf till bröllopet

Stil på bilderna

En stor del av bilderna är hur de fångas. Är porträtten väldigt uppställda, lite magasin stil eller är det naturliga och avslappnade. Är bilderna artistiska med mycket rörelse och suddighet eller är det mer klassiska. Det finns många sätt att fota på och det gäller att ni hittar en person som fångar dagen så som ni skulle vilja ha er dag fångad. Se till att ordentligt kika igenom personens portfolio och om de inte har helbröllop upplagda, be om att få se det.

fotograf till bröllopet

Redigeringen

Del två i bilderna är redigeringen, för en bild kan redigeras på tusentals sätt. Och som fotograf så har man sin egna stil på redigering och det är denna ni köper. Ni kan inte förvänta er att det kommer se annorlunda ut än det ni ser på portfolion. Min stil till exempel är varm och ljus. Och gillar du mörka och kalla bilder så är jag helt fel fotograf för dig.

fotograf till bröllopet

Personen

Är det här en person som du skulle kunna hänga med en hel dag? För det är precis det du ska göra. Du ska känna dig bekväm med personen, kanske till och med ha roligt tillsammans med personen. Så kemin är absolut viktig. Kolla in personens sociala medier, kika videos där den pratar. Känns personen skön, rolig, mysig, harmonisk… ja det som du känner är viktigt.

Erfarenhet

​​​​​​​​Jag är fullt medveten med att det är en ordentlig investering att boka en fotograf till bröllopet. Men det är just det, det är en investering.​​​​​​​​​​​​​​​​ Det är dessa bilder ni ska leva med resten av era liv. Det vore otroligt trist om ni väljer en fotograf baserat enbart på pris. För helt ärligt – någon som kostar lite mer gör det förmodligen av en anledning. Erfarenhet, kvalité, professionalism och garantier att ni får era bilder.​​​​​​​​​​​​​​​

En fotograf som fotat massor av bröllop har stenkoll på väder, vind, ljus och vart den ska befinna sig under de olika delarna av dagen för att fånga alla stunder på bästa sätt och se till att de viktiga delarna inte missas.

Jag har hört alldeles för många berättelser från par som aldrig fick sina bilder, som hade en person som inte var tillräckligt investerad i jobbet eller som helt enkelt är otroligt missnöjda med kvalitén på bilderna. Och det gör så ont i mitt hjärna att höra detta!​​​​​​​​ ​​​​​Det är en dag som aldrig kommer igen. En dag som ni ska minnas med glädje och så mycket kärlek. För mig är det så viktigt att ni ska känna er trygga och säkra på vad ni kommer få!​​​​​​​​

Det var några tips på vägen när ni väljer fotograf till bröllopet.

Vill du läsa mer om mig och hur jag fotar? Kika in här.

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige