När man ska boka sina leverantörer till bröllopet?

Ni har precis bestämt er för att det är dags att börja planera bröllopet. Men vart börjar man och när ska man boka in sina leverantörer till bröllopet? Det är en stor lista att hålla koll på, men här kommer de största och viktigaste så att ni inte missar chansen att boka de leverantörer som ni verkligen vill ha.

Leverantörer till bröllopet

18-12 månader innan

Det första är såklart att boka platsen för bröllopet då det är detta som sätter datumet. Plats för vigsel och plats för middag/fest. Detta ska ni göra så snart ni bara kan, helst 18-24 månader innan då många ställen bokas långt i förväg. Sen bokar ni de tre andra största leverantörerna till bröllopet vilket är bröllopskoordinator (om ni vill använda er av en sån) och sen bröllopsfotograf och videograf. Vi fotografer kan tyvärr bara ta ett få antal bröllop varje säsong vilket gör att vi snabbt blir uppbokade. Så har ni någon speciell ni vill boka, så bör det bokas i tid.

Leverantörer till bröllopet

12-9 månader innan bröllopet

Under den här perioden är det dags att boka vigselförrättare om ni inte har en präst bokad genom kyrkan. Dvs om ni valt att gifta er borgerligt och någon annanstans. Dessa är även få för varje kommun, så boka den i tid så ni inte står utan. Det är även dags att boka in frisör och sminkös för bröllopsdagen. Samt cateringfirma om det är något ni behöver för bröllopsmiddagen och inget som er lokal står för.

Leverantörer till bröllopet

6-4 månader innan

När det bara är ungefär ett halvår innan bröllopet så ska floristen bokas för att se till att all planering av blommor blir klart. Sen ska ni även boka in transport för bröllopsdagen om ni skulle behöva sån. Dvs om ni vill ha en läcker bil att åka i eller en buss till gästerna.


Skulle du vilja ha en ordentlig checklista kring era leverantörer till bröllopet och en planeringskalender så ni har koll på exakt allt som behöver fixas inför bröllopet så har jag en gratis som du kan ladda ner här. Du kan även läsa mer om mig och min fotografering här.

Leverantörer till bröllopet

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige