Utomhusvigsel – Vad ska man tänka på

Utomhusvigsel

Vad ska man tänka på gällande plats av utomhusvigsel?

Att välja plats för er utomhusvigsel är nog bland det viktigaste. Det är viktigt att välja en plats som har bra ljus, tänk på vart solen kommer ligga om den är framme. Gifter ni er mitt i sommaren så kanske varken ni eller era gäster vill stå/sitta mitt i den stekande solen. Kanske ska ni hitta en plats som skuggas av träd? Tänk på att bilderna kan bli lite knasiga om ena personen får sol på sig och andra är i skugga. Det kan även vara bra att tänka på vad som är runtomkring, för allt detta kommer att komma med på bild i bakgrunden.

Utomhusvigsel

Hur ska platsen se ut?

Se till att göra platsen för er utomhusvigsel extra fin! Det kommer göra bilderna ännu finare.

Först och främst fundera över om ni vill att era gäster ska sitta eller stå upp. Sitta gör sig definitivt bättre på bilderna då de inte skymmer er eller riskerar att jag missar någon del under vigseln för att någon stod i vägen. Kanske ta fram lite fina bänkar eller stolar.

Sen tycker jag ni ska markera platsen där ni ska stå, kanske med en fin brudbåge? Lite ballonger eller någon annan form av blomsterarrangemang? Dekorera även “altargången” där ni kommer gå för att göra det tydligt att gästerna inte ska stå där. Kanske pynta med mattor, blommor eller ljuslyktor… ja endast fantasin sätter gränser.

Vad gör vi om det regnar?

Skulle det regna den dagen ni gifter er så kan det vara bra att i förtid ha tänkt ut lite planer för hur ni ska hantera det, så det inte blir så stressigt på dagen eller dagarna innan. Jag skulle säga att man bör ha två backuper. Ena är om det skulle småregna vilket kan vara att ordna paraplyer eller regnponchos åt gästerna. Sen ha en backup ifall det skulle vara riktigt busväder vilket kan vara partytält eller ha en inomhusplats (kanske där middagen kommer vara) som backup. Viktigt är då att ni har personer (toastmaster/toastmadame) som fixar detta på dagen om ni bestämmer för att byta plats, så att ni själva ska inte behöva bry er.

Det positiva med en vigsel utomhus

Den absolut största anledningen till att jag älskar utomhusvigslar är definitivt ljuset. Kyrkor har en tendens att vara väldigt mörka. Och som fotograf så gillar vi ljus. Sen kan jag oftast springa runt mer fritt utan att störa gästerna och fånga fler vinklar av vigseln.

Boka din bröllopsfotografering här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige