5 saker att tänka på inför vigseln | Bröllopsfotografs synpunkter

Nu är bröllopet nära och ni ska gå igenom alla detaljer inför den stora dagen. Det är en del av bröllopsdagen som är extra viktig, vigseln – såklart! Här följer fem tips som kan vara bra att tänka på inför vigseln. Så ni får de allra bästa bilderna.

1. Stå nära varandra

Ni måste se till att stå nära varandra under hela vigseln, kanske till och med hålla varandra i händerna. Dels kommer ni uppskatta den andras stöd då det förmodligen kommer finnas lite nerver då. Men även för att det ser väldigt konstigt ut om ni står långt ifrån varandra, som om ni inte gillar varandra. Vilket ni förmodligen gör då ni ska gifta er.

2. Kör unplugged

Att välja att gästerna inte ska använda mobilen under vigseln är bäst för alla. Såklart kommer det bli mycket finare på bild då ni inte bara får med en massa mobiler på bilderna (tro mig, de sticker ut!). Men även för gästernas skull. Låt de vara i stunden, få njuta av att bevittna er två viga er. Inte uppleva det genom en skärm. Ni har dessutom en professionell fotograf där – ni kommer få massor av bilder från tillfället och även kunna dela med vännerna.

3. Dekorera platsen

Se till att dekorera platsen där ni ska ha vigseln. Dels framme vid “altaret” där ni två kommer stå. Kanske med en brudbåge, ballonger, blommor eller något annat. Men även gången, sittplatserna och området där vigseln sker. Det ger inte bara en otroligt mysig känsla på platsen, men gör sig magiskt på bilderna.

4. Kyssen

Stunden är kommen. Ni är nu gifta och ska bara bekräfta detta med den finaste av kyssar. Men här kommer tipset. Se till att det inte blir en peck. Kör en lång kyss. Ni vill inte att fotografen råkar missa den för att den gick för fort eller någon stoppade fram en hand framför kameran precis just då. Kanske till och med flera kyssar. Ni är gifta nu, det är okej! 😉

5. Avsluta med en smäll

Vad planerar ni för utgången efter att vigseln är slut? Ska gästerna kasta ris/blåsa såpbubblor direkt där? Eller tar ni det efter, när ni “kommer ut”? Ska några skjuta konfettikanoner medan ni går längs gången av vänner och familj? Eller ska alla kasta rosenblad? Gör något kul! Låt 4-6 personer skjuta konfetti medan ni går neråt, stanna upp för en kyss och sen gå vidare ner och ut. Perfekt sätt att avsluta vigseln på om ni inte är i kyrka. Kör vi kyrka så ta det utanför kyrkan. Se till att gästerna står på rad så ni kan gå som i en tunnel igenom.

Så, det var några tips på vad ni ska tänka på inför vigseln. Vill du läsa mer om fotografering med mig? Kika in här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige