Hur många timmar fotograf ska ni ha på bröllopsdagen?

Att välja antal timmar ni ska ha fotograf beror såklart på flertalet olika faktorer. En del är såklart budgeten. Men det man ska veta om budget är att det är en påhittad siffra. Den kan ändras. Du bokar dina leverantörer 1-2 år innan bröllopsdagen, vilket ger dig tid att spara ihop mer pengar om du inser att du behöver det.

 Hur många timmar fotograf

Men sen beror det på vilka minnen du vill förvara för framtiden. Bilderna är en av de få saker du faktiskt har kvar många år efter bröllopet, förutom ringarna och såklart din nya man/fru. Vill du ha hela dagen sparad i fina bilder? Från de nervösa timmarna under förberedelserna till de att ni börjar dansa loss på dansgolvet, när skjortknapparna knäpps upp och slipsarna hamnar på huvudet?

Så hur många timmar fotograf bör ni ha? Det beror på vilka delar av dagen som ni vill ha sparat och såklart hur schemat läggs. Vissa har 5 minuters vigsel medan andra har en timme, vissa har lång resväg mellan platserna osv. Så välj det som passar er.

Vill du ha fler bröllopstips? Kika här.

De olika delarna på en bröllopsdag

Så hur många timmar fotograf ska ni välja? För att ge dig en större känsla av vad som passar er, så har jag här delat upp de olika delarna av dagen och vad de kan innehåller. Men utöver dessa delar så fokuserar jag hela dagen på att fota miljön och alla detaljer som är kopplade till vart vi är och vad ni skapat.

Förberedelse brudgum

Alla gör sig i ordning för dagen, vissa mer än andra. Men även om brudgummen har lite enklare förberedelser, så är de lika viktiga. Dessutom en otrolig härlig stund med grabbarna att fira denna händelse.

Förberedelse brud

Bruden förberedelser är ofta lite mer massiv än mannens. Det ska sminkas, fixas hår, tas på klänning och smycken. Tidsmässigt tar detta längre tid än att ta på sig en kostym. Jag brukar även passa på att fota detaljbilder under denna stund.

Detaljbilder

Alla dessa vackra detaljer som är en del av bröllopsdagen. Tillexempel skor, ringar, örhängen och andra smycken, parfym, inbjudan, blommor och om det finns något annat som hör till er dag.

Porträtt

Självklart ska ni ha snygga bilder på er som par. Hur ska ni annars veta att det är ni som gift er? 😉 Med min stil av fotografering blir denna stund avslappnad, lugn och glädjefull. Ni kommer få gosa massor och njuta av varandras sällskap den lilla stund som endast är bara för er två denna dag.

Brudfölje/familjebilder

Såklart vill vi även ha lite bilder med ert brudfölje och familjen. Ofta brukar jag ta brudföljet direkt efter porträtten och sen familjebilderna efter vigseln. Dessa är mer uppställda för enkelhetens skull.

Vigsel

Ni gifter er! Här fångas allt jag kan se under denna magiska stund. Fördel är att vigseln inte är för kort så jag hinner runt för att fånga alla små delar.

Mingel

Efter vigseln blir det gratulationer och sen förmodligen en brudskål och massa mingel. Kanske lite tilltugg, en lek eller bara massa umgänge. Här smiter jag runt för att fota era gäster, försöka få med så många som möjligt i det bästa ljuset de kommer vara i under dagen. 

Middag

Jag brukar smita in och fota dukningen medan ni och era gäster minglar. Sen är det dags för middag, tal och massa skratt. Jag smiter runt för att fånga era talare samt gästernas och era reaktioner. Fångar miljön och atmosfären.

Golden hour

Är solen framme så bara måste vi ta en paus i middagen för att gå ut och ta lite bilder i dagens finaste ljus. Det är dessutom en otroligt skön paus för er som par som har omringats av människor i timmar. En kort liten session precis i närheten för dagens sista mysiga porträtt.

Tårta

Vanligt är att tårtan äts innan första dansen, om ni inte väljer att ta den under minglet vilket inte är en dum idé.

Första dansen

Dags att visa vad ni går för. Har ni övat på valsen? Eller kör ni en suprise breakdans? Vilken som så är jag där för att föreviga det! Och det är started på festen.

Fest

När ni fått dansa er dans så följer gästerna på och musiken ändras, det blir klubb och alla vill dansa efter att ha suttit under hela middagen. Jag stannar oftast bara en liten stund inpå dansgolvet för att fånga de första låtarna när alla står på dansgolvet och släpper loss. Sen får ni festa i fred.

Vill du veta mer om bröllopsfotografering med mig så kolla in detta.

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige