Bröllopstips – First look, vad är det?

Idag väljer många att inte följa den gamla traditionen med att se varandra för första gången i kyrkan på bröllopsdagen. Det är blivit populärt att istället göra en first look. En stor anledning till detta är för att gästerna inte ska behöva stå och vänta på brudparet efter vigseln när de tar sina bröllopsporträtt. Men även för att det är väldigt skönt att få denna stund för sig själva.

First look bröllop

Därför väljer många något som kallas First look. Det innebär att ni har hållit er avskilda hela morgonen för att sen mötas upp på en speciell plats ett par timmar innan vigseln. Jag möter upp ena partnern på den plats där vi sedan kommer ta porträttbilderna. Jag dubbelkollar ljus och plats för just denna fotografering och placerar partnern så den står med ryggen mot hållet den andra partnern ifrån. 

Den andra partnern går fram mot sin blivande som står med ryggen emot och lägger en hand på axeln. Detta är tecknet på att den första får vända på sig och för första gången får ni se varandra i full mundering på bröllopsdagen.

Det är en väldigt känslofylld stund när allt landar och dagen blir verklig. Ni har inte sett varandra iklädda era brudkläder tidigare och nu är ni dessutom uppiffade och magiskt vackra. 

Jag står vid sidan om och fångar detta ögonblick utan att störa. Och det blir starten på porträttfotograferingen.

Se mer från nedanstående bröllop här!

Läs mer om bröllopsfotografering hos mig här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige