Bröllopsfotografering under vintern

Planerar du ett vinterbröllop så finns det lite saker som kan vara bra att tänka på inför porträttfotograferingen. Här delar jag med mig av de saker som jag samlat på mig under åren som fotograf. Håller bröllopet till i Stockholm så kan man ju tyvärr aldrig garantera snö, även om man skulle önska. Så dels förbereda sig på det och inte bli allt för besviken om det är snöfritt.

Bröllopsfotografering under vintern

Men har du tur och dagen fylls av ett vitt vintrigt landskap och det blir bröllopsfotografering i snön så finns det några saker att ha i åtanke. Det kan vara bra att förbereda sig på kylan. Se till att du har någon kappa eller fin kofta som du kan ha på bilderna vi tar utomhus. Det kommer vara kallt, det kan jag lova dig. Men det är för det första värt det, och för det andra så kommer det inte vara så kallt som du tror. Dessutom så är vi effektiva samt pausar i jacka eller går in mellan varven. Ett par varma skor kan även vara skönt som brud, så får du ta på de fina nättare skorna när du kommer in.

Är solen framme så måste vi anpassa oss efter den, då snön blir väldigt bländande om solen ligger rakt på. Så det gäller att hitta plats med skugga isåfall eller fota när solen närmar sig nedgång (vilket är ganska tidigt på dagen under vintern). Dessutom kan det vara bra att ha en plats inne som vi även kan fota vid, med mycket fönster. Så ni även får bilder där ni inte är lika frusna. Och variation är kanon!

En bröllopsfotografering under vintern är magisk, även om det kommer med svårigheter så som kylan eller alla snöflingor som faller framför kameran och stör fokusen, hehe. Men Det är ingen som inte går att jobba med. Titta bara så fint det kan bli!!

Planerar du en bröllopsfotografering under vintern? Hör av dig!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige