10 bröllopslokaler i Stockholm för ert drömbröllop

Nu är det dags att planera bröllopet och vart ni ska vara någonstans denna dag. Här kommer tips på 10 bröllopslokaler i Stockholm för ditt drömbröllop. Lite inspiration och överblick över dessa olika platser och vad som kan passa er. Vissa av platserna har dessutom riktigt fina ställen att viga sig på om man inte vill åka iväg till en kyrka.

1. Skytteholm

Vill du ha ett bröllop med närhet till vatten, natur och med lyxen av att vara på en herrgård så kan Skytteholm ute på Ekerö passa er. De erbjuder övernattning i sina 74 hotellrum och har fem olika platser för bröllopet med plats för 75-200 gäster. En underbar bakgård med vattnet som bakgrund passar perfekt för mingel eller ställa upp tält för middagen. Mycket miljö runtomkring som passar utmärkt för fotografering och många platser för utomhusvigsel om man inte vill åka till kyrkan.

Hemsida: skytteholm.se

2. Rosersbergs slott

På Rosersbergs slott så erbjuder dom 63 rum för gäster att stanna över. Deras rum för middagen håller för 66-100 gäster och de har även en stor härlig terass som passar perfekt för mingel. Vill man så kan man viga sig i deras egna kapell eller ute på den magiska gräsmattan utanför. Vill du ha ett riktigt slottsbröllop så kan denna bröllopslokal i Stockholm passa dig perfekt.

Hemsida: rosersbergsslott.se

3. Högberga gård

Uppe på höjden ute på Lidingö så finner du denna vackra gård. Med utsikt över vattnet från både svit och bakgården. Där på gården är det perfekt för en utomhusvigsel med vattnet som bakgrund och båtarna som åker förbi. Deras stora sal har högt i tak och ger er möjlighet att bjuda upp till 140 gäster. Dessutom har dom en egen bar och dansgolv intill salen.

Hemsida: hogberga.se

4. Villa Soludden

Vill ni ha ett riktigt skärgårdsbröllop (utan att egentligen vara i skärgården) eller ett bröllop med havstema så är Villa Soludden perfekt. Ute på Värmdö ligger detta fina ställe med ett orangeri som ger plats för 120 gäster och ger magsikt ljus genom hela middagen. De har även en brygga där ni kan ha vigseln och en annan kopplad till deras bar för mingel. Ett otroligt fint och underbart ställe på sommaren.

Hemsida: villasoludden.se

5. Ekeby Loge

Vill du ha ett lite mer lantligt bröllop i en loge? Då passar fina Ekeby Loge dig. Med möjlighet för upp till 150 gäster i deras stora sal och mingel i den mindre. Vackra bjälkar i taket och ordentlig plats för scene och dansgolv. Här finner du hästhagar, ängar och skog precis utanför dörren men stora möjligheter för fotografering. Dessutom kan man viga sig ute på en av ängarna också.

Hemsida: ekebyloge.se

6. Ulrisksdals Värdshus

Ulriksdals värdshus har två alternativ för mindre bröllop. Den ena är Paviljongen som tar 36 gäster och den andra är Norra verandan som tar 70 gäster (den på bild). Verandan har dessutom dörrar ut till balkongen som är perfekt för mingel och lokalen ger härligt ljus med alla fönster. Här kan man vigas ute på deras gräsmatta eller om man vill använda Ulriksdals kapell som ligger precis bredvid. Dessutom har man hela Ulriksdals slottspark att fota porträtten i.

Hemsida: restaurangemmer.se

7. Dalarö Skans

Vill du ha ett riktigt skärgårdsbröllop? På denna ö, Dalarö Skans, finner du ett stort och fint orangeri som tar upp till 120 gäster och erbjuder magiska solnedgångar. Inne i stora huset har de en bar och dansgolv för festen. Det är en underbar plats om man vill ha ett vackert skärgårdsbröllop omringad av vatten med båttur ut till platsen.

Hemsida: dalaroskans.com

8. Elfviks herrgård

Ute på Lidingö finner du denna vackra herrgård ett stenkast från vattnet. Deras sal rymmer 120 gäster även om det är lite smått uppdelade platser. Däremot finns det stora utrymmen om man skulle vilja ha bröllopet utomhus och ha det i tält. Omgivningen är otroligt fin med vattnet nedanför och mycket natur runtomkring.

Hemsida: elfviksherrgard.se

9. Sigtuna stiftelsen

Vill du ha ett bröllop som känns nästan lite utomlands? Kika in Sigtuna stiftelsen med dess magiska rosenträdgård. En plats perfekt för vigsel eller mingel och bubbel med era gäster. Valven och alla klättrande växter får det att kännas som man skulle vara i Toscana eller liknande. Deras stora sal ger plats åt 140 gäster med högt i tak och stora fönster.

Hemsida: sigtunastiftelsen.se

10. Tyresö slott

Tyresö slott och dess park intill är otroligt fint. Mingel ute på terassen med utsikt över parken och middag i en av deras olika rum. Den stora salen känns som ett bibliotek med högt i tak och rymmer upp till 110 gäster. Du kan även ha din vigsel i den vackra slottsparken eller så använder ni Tyresö kyrka som ligger precis nedanför slottet.

Hemsida: tyresoslottskrog.se

Det var några tips på bröllopslokaler i Stockholm. Nyfiken på att ha mig som din bröllopsfotograf? Kika in här och läsa mer.

Söker ni fler Bröllopslokaler i Stockholm besök www.bröllopslokaler.nu

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige