Regn på bröllopsdagen – Vad ska man tänka på?

Jag förstår att det finns många rädslor när det kommer till ens bröllopsdag. Vi vill ju att den ska vara perfekt! Men vad är egentligen perfekt? Är det inte att du och din kärlek säger ja till varandra? För det är ju anledningen till den här dagen, att ni ska bli gifta. 

Fast jag förstår att man helst vill ha perfekt väder på ens stora dag. Men visste du att man kan fota ute även om det kommer regn på bröllopsdagen?

Egentligen är mulet väder det bästa för fotografering, speciellt då porträtt sessionen oftast tar plats mitt på ljusaste dagen då solen står som högst och inte skapar speciellt mycket skuggor. När det är mulet har man mer frihet att fota på olika platser och ljuset är jämnt och fint.

Bröllopsfotograf Näsby Slott

Och även om det skulle komma regn på bröllopsdagen så ska det inte stoppa oss. Regnar det lite grann så syns det knappt på bilderna, regnar det lite mer så syns det och kan bli riktigt fin effekt. Mitt absolut största tips är att införskaffa vita eller genomskinliga paraplyer. Dom kan man använda under porträttfotograferingen utan problem och det blir faktiskt riktigt fint. Jag har alltid ett i bilen som backup om det skulle komma regn på bröllopsdagen.

Men skulle det ösa ner så pass mycket att ni inte vill riskera att bli dygnsura så är mitt tips alltid att ha kollat med lokalen ni ska ha middagen och festen i om det är okej att vara där för att ta bilderna. Det är en bra backup. Eller kanske stället där ni har förberedelserna. Är det riktigt mulet ute så blir det också mörkare inomhus, så det krävs att det är en plats med mycket fönster så vi får in så mycket ljus som möjligt.

Ett annat tips är att kolla upp om det finns någon plats i närheten med tak ute, till exempel ett tempel, en paviljong, pergola eller växthus, det kan bli ruskigt fint på bild.

Läs mer om hur bröllopsfotografering med mig fungerar.

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige