Bröllopstips: Hur får du din bröllopsdag att gå smidigt?

Här kommer några bröllopstips om hur du får bröllopsdagen att gå smidigt, som att skapa en tidslinje, delegera uppgifter till en koordinator eller familjemedlem och förbereda dig för oväntade situationer.

En bröllopsdag är en stor dag med många människor involverade. Och vi är alla människor vilket kan innebära att saker missuppfattas eller oväntade saker händer. Därför vill jag att du är så förberedd som du kan bli.

bröllopslokaler i Stockholm Sigtuna stiftelsen

Tidsschema

För det första är det bra att ha en detaljerad plan. Ett tidsschema för dagen där alla tider, platser, leverantörer och andra viktiga detaljer finns med. Detta kommer se till att alla som är involverade vet vad de kan förvänta sig och kan hålla sig till schemat. Vill du göra detta ännu enklare så anlita en bröllopsplanerare eller en samordnare för bröllopsdagen. Detta gör att någon annan som jobbat på bröllop tidigare kan hålla koll på allt och du kan slappna av helt.

Se till att du skickar ut ditt tidsschema till alla leverantörer och pratar med dom dagarna innan bröllopet så du kan känna sig säker på att alla är med på banan. Detta kommer lugna dina nerver.

Att ha personer på plats som får ta ansvaret, varesig det är en koordinator eller en vän/familjemedlem, kommer också underlätta för dig. Ge dom uppgifterna att hålla koll på alla detaljer för dagen så kan du lägga ditt fokus på att bara njuta av dagen.

Var flexibel

Var flexibel. Det kommer alltid ske förändringar i schemat och saker kommer gå fel. Sånt är livet! Se till att lägga in lite buffer tid i schemat ifall något blir lite försenat så slipper hela dagen lida av det. Se även till att planera in tid där du kan ta en paus, gå på toa eller bara sitta och andas. Det är en fullspäckad dag och du vill kunna njuta fullt av den, så se till att pausa ibland och landa i nuet.

Det är några bröllopstips på hur du får dagen att flyta på smidigt. Sen finns alltid jag vid din sida som fotograf och hjälper till med allt som kan behövas.

Vill du ha koll på när alla leverantörer ska bokas? Ladda ner min planeringskalender helt gratis!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige