Bröllopstips – Dukning på bröllopet

När ni ska planera för bröllopsdukning så är första steget att utgå från lokalen i sig och vad som redan finns där. Ingår det bord och stolar; är borden runda, rektangulära och sitter de ihop i en u-form eller står de för sig själva. När ni vet hur de kommer att stå kan man börja anpassa hur man ska dekorera. Är det runda bord så centreras dekorationen till mitten av bordet medan är det rektangulära blir det en mer avsmalnad dekoration då personer sitter på båda sidor om dekorationen och borden ofta inte är jätte djupa. Tänk även på stolarna, är de snygga eller kan de behöva tex stolsöverdrag? 

Följ bröllopstemat och skapa harmoni

Utgå sen från bröllopstemat och försöka hålla samma stil genom hela dagen. Tex har ni en viss blomma eller tillexempel en olivkvist på inbjudan kanske detta borde vara med på dukningen. Tänk även på vilka färger ni har för bröllopet och försök att skapa harmoni. När det kommer till färger brukar det magiska talet vara tre. Tre färger ger en bra och fin harmoni.

Bröllopsdukning bröllopsfotograf

Skapa fyllighet

Försök även få dukningen att se fyllig ut och detta kan du göra med några enkla medel. Förutom de självklara sakerna som tallrikar, bestick, servetter, glas och blommor kan man även fylla ut med menykort, festprogram, gåvor till gästerna, ljus och andra fina prydnader. 

Men snåla inte heller med blommorna! Istället för att ha en stor maffig bukett på varje bord kan man välja att dela upp de i många små vaser och sprida ut de tillsammans med ljusstakar så kommer det att se mer ut, plus att om ni har lite grönt (typ murgröna) som ligger direkt på bordet så kommer det att ge ännu mer känsla av fyllighet.

Så där var några tips för bröllopsdukning som ni kan ha i åtanke när ni planerar er dag.

Läs mer om bröllopsfotografering hos mig här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige