Mitt 2021

De två senaste åren har definitivt varit annorlunda och till viss del utmanande. 2020 valde jag att fokusera på Zappa, min då nya lilla valp, och mig själv och på mindfulness – att hitta ett lugn in mig själv. Försök det när du har en valp som ständigt vill ha din uppmärksamhet, haha! Men utmaningar är bra.

Men under 2021 så har mitt fokus varit mer på företaget och dess utveckling, vilket har varit galet intressant och spännande. Här är en kort lite summering av vad som hänt i livet under detta år.

Start Januari

Januari började väldigt fint med massor av snö som förgyllde vår värld. Zappa älskar snö, så han var överlycklig. Och så även jag som fotograf som fick magiska fotograferingar.

Efter det galna året av 2020 så bestämde jag mig för att jag ville bredda mitt fokus i företaget och inte bara satsa på bröllop och par. Av just den anledningen att kommer det en pandemi som hindrar möjligheten till att ha bröllop så är man lite mindre illa ute. Så jag bestämde mig för att börja fota gravida.

Mitt fokus var till en början paret, dvs inte bara den blivande mamman. Jag ville införskaffa lite fina klänningar som jag kunde erbjuda dom att låna och sen ha världens mysigaste dejt tillsammans med mig. Lite mer som en parfotografering med massa bus och mys.

Sen kom April

Snön smälte och de vackra vinterbilderna började kantas av knoppande träd och fina gravida. Utvecklingen kring gravida började ändras då jag insåg att alla inte ville fotas med sin partner och därför ändrades mitt fokus lite och ligger nu lika mycket på att enbart fota den gravida.

Jag vill att hon ska få känna sig som en drottning. Hon ska få kläs i en vacker klänning och få magiska vackra bilder att spara för all framtid. Det är ju en unik händelse som aldrig kommer igen (inte med det här barnet i alla fall).

Födelsedag i Maj

Under maj började jag känna riktigt lyckorus. Företaget blomstrade då det rullade in massa bröllop vid Stadshuset i Stockholm. Folk började inse att det inte blir några stora bröllop denna sommaren heller, så många satsade på en liten intim vigsel istället och kör festen en annan gång.

Jag fyllde dessutom år vilket alltid är trevligt. Dock är det lite tråkigt att inte kunna fira som man brukar göra med vänner och familj. Jag var tvungen att ställa in det lilla kalaset jag hade tänkt ha på grund av dåligt väder. Men jag bjöd närmaste familjen på en spontanfika en dag då solen sken och vi kunde sitta ute.

Sommaren kom och tog över!

Vilken fantastisk sommar vi fick! Först och främst på grund av vädret. Det känns som vi haft riktig tur denna sommar då vi fått så många soldagar. Jag har försökt att njuta allt jag kan. Mina lördagar var fyllda av stadshus bröllop men ofta åkte jag ut till landet efter det och spenderade 2-3 dagar där ute. Det är lyxen med att vara egen företagare – att man kan anpassa när och var man jobbar.

Augusti och hösten på ingång

Augusti var fortfarande full rulle med alla bröllop vid stadshuset, jag hade dessutom ett större bröllop som kunde köra som planerat då restriktionerna börja smått släppa. Sen var det hårt tryck med att fotografera gravida. Många ville boka in och fota medan sista sommarvärmen var kvar och även många bokningar för att fånga höstfärgerna.

Jag började även planera för hösten och allt som skulle hända då.

Oktober och förändring

När oktober kom så kände jag att jag ville ha en förändring. Det här senaste året har varit väldigt utvecklande för mig, både företagsmässigt och personligen. Det var dags att släppa det röda håret som funnits där i fyra år. Jag klippte av det och blev mörk. SÅ nöjd!

Oktober var även en månad av massa jobb, dels redigering efter alla bröllop men så även gravida som ville fånga höstens vackra färger. Jag fick även erbjudandet om att stå på en av Sveriges största bröllopsmässor under 2022 och tackade ja. Vilket ska bli galet spännande och framför allt kul!

Vinter och årsslut

Jag fortsätter fota massa gravida nu under vintern och planerar för ledigt under jul för att ladda upp med massa ny energi inför ett spännande nytt år. Jag har hittat ett helt nytt lugn i mitt företagande och i mig själv. Även om det alltid finns massor att jobba på så är jag så glad över vart jag är och vad jag gör.

Älskar mitt liv som fotograf och att få träffa alla fina människor som jag har äran till.

Tack för ett fint år, nu ser vi fram emot ett underbart 2022!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige