Gravidfotografering under olika årstider

Här tänkte jag berätta lite om hur skiljer en gravidfotografering under olika årstider skiljer sig.

Vår

Våren är underbar! Det börjar bli ljusare ute och det börjar grönska i naturen. Än har det inte slagit till med den mest extrema grönska utan den är lite mildare, vilket gör sig fint på bild. Vitsipporna börjar blomma, sen körsbärsträden och äppelträden. Vi börjar få lite varmare grader och ljusare dagar vilket gör att man får mer frihet.

Gradantalet gör det ganska behagligt och man kan stå i klänning utan större problem.

Sommar

Sommaren är mångas favorit årstid. Definitivt min också privat. Men fotomässigt är det en av de svårare årstiderna då solen går ner så sent och är väldigt stark på dagarna, vilket gör att man måste hitta fotoplatser i skuggan. Det gör att man har svårare att välja platser fritt om man fotar en dag då solen är framme. Sen kan det även vara riktigt varmt, vilket inte alltid är så skönt som gravid.

Men tro mig, naturen är magisk med all grönska och allt blommande, så det blir inte annat än vackert! Jag försöker hitta tider tidig förmiddag eller sen eftermiddag/kväll som funkar med vädret och underlättar för den gravida.

Höst

Hösten med dess magiska färger. Det är definitivt en favorit årstid för bara träden och alla löv ger så mycket extra till bilderna. Dessutom börjar solen gå ner tidigare vilket gör att vi kan fota strax innan den går ner helt och få magiskt solljus (om solen skiner). Det blir kyligare men oftast klarar man sig bra då det ofta är över tio grader. Men skulle det bli kallare så anpassar vi oss.

Vinter

Vinter i Stockholm är lite svår planerad. Det är såklart magiskt om det är snö eller frost ute, vilket ger en vacker känsla i bilderna. Ligger dessutom solen bakom träden så woow. Det blir ren magi. Men här i Stockholm är det inte alltid så att vi har snö, oftast är det ganska grått och mulet. Det viktiga vid dessa tider är att välja en klänning som kanske livar upp lite och att välja en plats som inte bara består av en tjock brun vägg (träd) bakom dig. Jag hjälper såklart till med förslag på platser.

Är det riktigt kallt så har jag med mig värmekudde som du får klistra på kroppen, denna gör under för att inte kyla ner dig. Sen ser vi såklart till att pausa med jacka när du börjar känna dig kall. Alla gravida jag har fotat under vintern påpekar att det inte alls var så farligt kallt som de förväntat sig. Som gravid har du dessutom en högre kroppstemperatur än normalt.

Mitt emellan årstider

I Sverige så har vi mycket av den tiden då det inte finns löv på träden men heller ingen snö. Speciellt om du bor i Stockholmsområdet. Under den här tiden kan det kännas grått och trist, men jag lovar dig att det går att få riktigt fina bilder även under denna period på året.

Så hur skiljer sig en gravidfotografering under olika årstider?

Kort och gott – inte mycket! Förutom att naturen ser väldigt annorlunda ut och man kanske får anpassa vart man tar bilderna, så är det samma klänningar och samma stil på fotograferande som sker. Allt handlar om inställning och att ta det som det kommer, jag lovar att du kommer få magiska bilder från din graviditet vilket som.

Vill du boka in din gravidfotografering, kika in här.

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige