Bröllopstips – Brudbuketter att inspireras av

Att välja vilken brudbukett man ska ha på bröllopsdagen kan jag förstå är svårt. Det finns så många olika former och färger att välja på, för att inte tala om sorters blommor. Så mitt första tips är att söka runt och titta på olika buketter för att se vilken stil på bukett du gillar. Ska den vara spretig eller stram? Skulle du vilja ha en stor eller liten bukett? Ska den vara droppformad, kanske helt rund eller alldeles speciell i form av en ring eller liknande? Endast fantasin sätter gränser!

Brudbukett bohemisk

Sen så väljer ni färg efter hur bröllopet kommer se ut. Vilka färger som ni valt för bröllopet helt enkelt. Har ni valt klänningar och färg på dom till tärnorna? Kanske slipsar eller flugor till marskalkerna? Har ni valt vilken färg dukningen ska vara till middagen? Utgå efter ett färgschema när ni planerar bröllopet och använd även detta till brudbuketten.

Ett tips är att ta med bild på den brudbukett som du gillar stilen på och ett par bilder på de buketter du gillar färgerna på till din florist. Alla blommor går inte alltid att få tag på året om, utan det kan krävas annan sort. Men när du väljer en riktigt duktig florist som vet om stilen samt färgerna, så vet de precis hur de ska hitta ett bra komplement och kan ge dig råd.

Välj färger

Tänk sedan på att välja enklare buketter i liknande stil och färg som tärnorna får. Även dukningen kan innehålla samma färger eller blommor för att hålla en enhetlig stil. Var inte rätt för att välja färg! Ett bröllop brukar sällan vara så färgglatt då klänningen ofta är vit och mannens kläder ofta är svart, grå eller kanske blå. Så varför inte sätta färgklick på bröllopet med blommorna!

Var inte rädd för att rådfråga din florist!

Läs mer om bröllopsfotografering hos mig här!

Dela det här inlägget med dina vänner

Bröllop och gravidfotografering

Stockholm Sverige